Warta

Ukuran wis mesthi dadi arah penting ing pangembangan layar ponsel, nanging ponsel kanthi luwih saka 6,5 ​​inci ora cocog kanggo nyekeli tangan siji. Mula, ora angel terus ngembangake ukuran layar, nanging mayoritas merek ponsel wis ora nyoba maneh. Kepiye cara nggawe artikel ing layar ukuran tetep? Mula, dadi prioritas utama kanggo nambah proporsi layar.

Endi terobosan layar ponsel sawise proporsi layar

Konsep nuduhake layar ora anyar. Akeh merek wis crita babagan iki wiwit sawetara taun pisanan nalika ponsel cerdas pisanan muncul. Nanging, nalika semana, proporsi layar mung luwih saka 60%, nanging saiki muncul layar komprehensif nggawe proporsi layar ponsel ngluwihi 90%. Kanggo nambah proporsi layar, desain kamera angkat katon ing pasar. Temenan, proporsi layar wis dadi arah utama optimalisasi layar ponsel sajrone rong taun kepungkur.

 

Ponsel layar wutuh dadi populer, nanging ana watesan kanggo nambah proporsi layar

Nanging, bottleneck upgrade proporsi layar jelas. Kepiye layar seluler dikembangake ing mbesuk? Yen kita nggatekake pengamatan, kita bakal nemokake manawa dalan resolusi kasebut wis suwe ditutupi eri. Layar ponsel 2K wis cukup, lan ora ana efek sing jelas ing ukuran 6,5 inci kanthi resolusi 4K. Ora ana ruang kanggo kemajuan ukuran, resolusi lan nuduhake layar. Apa isih ana siji saluran warna?

Panulis mikir manawa layar ponsel mbesuk biasane bakal owah saka rong aspek materi lan struktur. Kita ora bakal ngomong babagan layar wutuh. Iki minangka tren umum. Mbesuk, kabeh ponsel level entri bakal dilengkapi layar wutuh. Ayo dirembug babagan pituduh anyar.

Materi qED PK OLED dadi arah upgrade

Kanthi pangembangan layar OLED sing terus-terusan, aplikasi layar OLED ing ponsel wis umum. Nyatane, layar OLED wis katon ing ponsel sawetara taun kepungkur. Wong sing akrab karo HTC mesthine eling yen HTC siji nggunakake layar OLED, lan Samsung duwe akeh ponsel sing nggunakake layar OLED. Nanging, layar OLED durung diwasa nalika semana, lan tampilan warna ora sampurna, sing mesthi menehi rumangsa "make-up abot". Nyatane, amarga umur bahan OLED beda-beda, lan umur bahan OLED kanthi warna dhasar beda, mula proporsi bahan OLED umure luwih akeh, mula kinerja warna bisa dipengaruhi.

 

 

Ponsel HTC siji wis nggunakake layar OLED

Saiki beda. Layar OLED lagi diwasa lan biayane saya sithik. Saka kahanan saiki, kanthi apel lan kabeh jinis telpon unggulan kanggo layar OLED, pangembangan industri OLED bakal cepet banget. Mbesuk, layar OLED bakal nggawe kemajuan sing gedhe babagan efek lan biaya. Mbesuk, dadi tren umum kanggo ponsel mewah kanggo ngganti layar OLED.

 

Saiki, nomer telpon layar OLED saya akeh

Kajaba layar OLED, ana layar qled. Rong jinis layar kasebut sejatine minangka bahan sing sumunar dhewe, nanging padhange layar qled luwih dhuwur, sing bisa nggawe gambar katon luwih transparan. Ing kinerja gamut warna sing padha, layar qled duwe efek "eye-catching".

Relatif, paneliten lan pangembangan layar qled isih ketinggalan saiki. Sanajan ana TV qled ing pasar, teknologi sing nggunakake bahan qled kanggo nggawe modul cahya mburi lan mbentuk sistem lampu latar anyar liwat eksitasi LED biru, sing dudu layar nyata. Akeh wong sing ora jelas babagan iki. Saiki, akeh merek sing wiwit nggatekake panelitian lan pangembangan layar nyata. Panulis prédhiksi manawa layar semacam iki luwih dhisik ditrapake ing layar seluler.

Arah nyoba paling anyar kanggo aplikasi lempitan kudu diverifikasi

Saiki ayo ngomong babagan konstruksi. Bubar iki, presiden Samsung ngumumake yen ponsel sing bisa dilipat kaping pisanan bakal dirilis ing pungkasan taun. Yu Chengdong, CEO bisnis konsumen Huawei, uga ujar manawa ponsel layar lipat ana ing rencana Huawei, miturut majalah majalah Jerman. Apa lipat dadi arah pangembangan layar seluler mbesuk?

Apa bentuk ponsel lipat sing populer isih kudu diverifikasi

Layar OLED fleksibel. Nanging, teknologi substrat fleksibel durung diwasa. Layar OLED sing katon utamane aplikasi sing rata. Ponsel lipat butuh layar sing fleksibel, sing bisa nambah kesulitan nggawe layar. Sanajan layar kasebut saiki kasedhiya, ora ana jaminan pasokan sing cukup.

Aku ngarepake manawa ponsel lempitan ora bakal dadi arus utama

Nanging layar LCD tradisional ora bisa nggayuh layar fleksibel, mung ing efek permukaan sing mlengkung. Akeh tampilan E-olahraga kanthi desain sudhut mlengkung, nyatane nggunakake layar LCD. Nanging telpon sing mlengkung kabukten ora cocog kanggo pasar. Samsung lan LG ngluncurake ponsel layar sudhut mlengkung, nanging reaksi pasar ora amba. Nggunakake layar LCD kanggo nggawe ponsel lipat kudu duwe lapisan, sing bakal mengaruhi pengalaman para konsumen.

Panulis mikir manawa ponsel lempitan isih butuh layar OLED, nanging sanajan ponsel lipat bisa dideleng, telpon bisa dadi sulih kanggo ponsel tradisional. Amarga larang regane, skenario aplikasi sing ora jelas, lan kesulitan nggawe produk, mula ora bakal dadi mainstream kaya layar wutuh.

Nyatane, ide layar komprehensif isih dadi rute tradisional. Inti proporsi layar yaiku nyoba nambah efek tampilan ing ruang ukuran tartamtu nalika ukuran ponsel ora bisa terus berkembang. Kanthi popularitas terus-terusan produk layar wutuh, layar lengkap ora bakal dadi titik menarik, amarga akeh produk level entri uga wiwit ngonfigurasi desain layar lengkap. Mula, mbesuk, materi lan struktur layar kudu diowahi supaya terus layar ponsel bisa diwenehi sorotan anyar. Kajaba iku, ana akeh teknologi sing bisa mbantu ponsel ngembangake efek tampilan, kayata teknologi proyeksi, teknologi 3D mata telanjang, lan liya-liyane, nanging teknologi kasebut ora duwe skenario aplikasi sing dibutuhake, lan teknologi kasebut durung diwasa, mula bisa uga ora dadi arah utama ing mbesuk.

 


Wektu kiriman: Aug-18-2020